Spód: 250 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 2-3 łyżki śmietany 130 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę Nadzienie: śliwki i figi, skórką do dołu, pokrojone w cząstki posypać kruszonką (taką zwykłą tradycyjną) + cynamon 40 minut w piekarniku na ok 200C
kOBIETO, PODAJ PRZEPIS!!!!!!!!!!
ReplyDeleteto musiał być obłędny zapach...
ReplyDeleteuwielbiam tarty, quiche i wszelakie zapiekane cuda :) ja tez poproszę o przepis :)
kobieto! to zdjęcie faktycznie pachnie. Oslinilam klawiature...
ReplyDeleteSpód:
ReplyDelete250 g mąki pszennej
1/4 łyżeczki soli
2-3 łyżki śmietany
130 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę
Nadzienie:
śliwki i figi, skórką do dołu, pokrojone w cząstki
posypać kruszonką (taką zwykłą tradycyjną) + cynamon
40 minut w piekarniku na ok 200C
hmm, chyba juz czuje ten aromat! och!
ReplyDeleteoj musiało pachnieć niesamowicie :)
ReplyDeletePachniało pewnie przepięknie.
ReplyDelete